Lite "TILLTUGG" för lördagkväll
Gubbe min är verkligen så duktig att rulla denna enkel tilltug. "Hmmmm."..säger lilla dottern. Hon längtar efter mammas krispiga vårrullar.
Jo, i Asien tillagar vi på olika sätt. Många blandar grönsaker och glasnuddlar eller med ost i. Ibland gör vi färsk grönsaker och färsk vårrulle deg (denna behöver inte fritera). Gotti gott gott om man gillar grönsaker.
Gubbe min föredrar bara enkel blandning av blandfärs, crabstick, riven morötter, haricot verts, hackad lök, ägg och kryddor.
Om Ni vill blanda Er älskling grönsaker t ex groddar, strimlade blomkål, etc så är det bra med. Tillagning är detsamma, blanda grönsakerna sist.
1-2 kylftor vitlök
1 kg blandfärs för en saftigare konsistens
3 pkt crabsticks hackade små-små bitar
3-4 ägg
2 stora rivna morötter
2 tsk oliv olja
salt & svart peppar
äggvita eller vatten till degen
Vårrulle papper hittar du på asiatiska affärer (2 pkt, 80 st) små storlek
TILL SÖTSURSÅS:
½ liter ananajuice
Idealmjöl
½ dl sötsursås eller ketchup
1 burk krossad ananas
~~~~~~~~~~~~
TILLÄGNING MED SÅSEN:
Blanda alla ingredienser och låt puttra.
Smaka av med lite salt och svart peppar
~~~~~~~~~~~~~~
TILLAGNING MED FÄRSEN:
Fräs vitlök i oljan till den fått färg. Blanda hackade lök, sen blandfärs. Blanda noga.
När du ser att färsen är färdig, efter 15 min så blanda alla ingredienser.
Blanda igen mycket noga och puttra kanske 10 min.
VOILÁ..FÄRDIG!!!
***Låt den svalna innan ni rullar i degen***
Man kan frysa in dem och när det är dags att fritera så, ma behöver inte tina dem. Ta ut 5 min. innan
du friterar och försök bryta isär varandra. Försiktig med oljan. Bra om du har en fritös.
Annars, man kan använda kastrull som jag brukar göra, även om jag har fritös.
Lättare att diska *fniss
Lite trix när man rullar färsen, ibland svårt att få ihop men ger inte upp, den kommer...
2-3 tsk blandfärs, beror på din vårrullepapper storlek
Rulla försiktig, vik ihop sidorna när du är i halva pappret. Förlut med äggvita eller vatten
Precis här mycket vatten eller äggvita i förslutningen
Så enkel är det! Färdig för ikvälls tilltug med gott öl eller gott vin! SKÅL!!!
ÅÅÅ de där receptet ska jag spara=) jag älskar att laga mat och jag har aldrig gjort något sådant. Tack för titten. ha en fin söndag.
Så intressanta bilder du hade på din blogg. Hitt kommer jag nog igen=)
Hallå igen.
Nu ska länka dig så jag hittar hit igen.
Smaskigt recept måste jag säga. Både maken och jag gillar vårrullar, och har funderat på att göra egna.
Vinet ska vi testa. Är vindrinkare båda två. Det är så
gott att sitta och mysa med ett glas gott rödvin.
Har ett bra tips på vin på min blogg (nr 3920) på systemet. Kan rekomenderas.
Hoppas nu att söndagen blir bra för din och gubbens del.
Kram från nabolandet.
Synne :D
Re: Synne
VAd kul att du tyckte receptet! Säg till om du vill ha ngt i hjärtat om asiatiska receptet, säg bara till så ska vi laga tillsammans *LOL.
Tack att du hälsade på mig idag. Verkligen kul.
Kram på alla från oss alla,
// Fam. Nicolaisen
http://pikitinianos.blogspot.com
Re: Cia
Vad roligt att du tyckte receptet. Hoppas du inte ger upp med rullandet. Det är det värsta men tänk! första gången blir kanske inte så bra, så kanske ngn annan gång!
Hör av dig om du vill ha några tips om vårrullar så hjälper jag gärna till.
Kramisar till alla,
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com
Tack för titten hos mig! Alltid kul med nya bekantskaper!
Vårrullarna ser härliga ut! Kanske man ska testa?!
Kram Annica
Hej
Tack för kommentaren hos mig. Min man och jag sitter med varsin laptop och läser dina roliga och inspirerande inlägg. Ha det bra!
sara
Hejsan!
Vad kul att du hittade in till mig, alltid kul att finna nya bloggar!:-)
Vårrullarna ser underbara ut, tack för receptet, men jag tror inte att jag får mina så snygga som du!:-)
Ha det gott!
Thanks for coming by my blog, good luck with your move! I hope you'll visit again! :-)
Melissa
Re:Sara
Kul att ni tycker mina inlägg. Lite komisk men det är verkligen LIVET.
Hoppas Ni kommer för mer titten och jag är glad att Ni kunde komma.
Ha en bra början av veckan,
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com
Re:Linda
Jo, i början blir inte fint men som sagt, det kommer efter ngr rullningar. Jag lovar.
Tack för kommentar och att ni har tid att komma förbi.
Ha en bra dag!
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com
Spännande, jag har faktiskt aldrig ätit vårrullar. Men jag undrar om degen är nåt för glutenintoleranta, får kolla, kanske har tur.:-) Verkligen kontraster mellan länderna i inlägget nedan, sånt man inte reflekterar över till vardags. Tack för titten hos mig, roligt att du gillade min vovve!:-)
Mmmm det lät verkligen gott ! Alltid kul med nya recept...ska skriva ut det helt klart ! Och tack för besöket på min blogg ! Jättekul att du skrev en rad !
***
Ha en underbar start på veckan !
K R A A A M från EVA !!!
Hej! Vad kul att du tittade in till mig så jag hittade din fina blogg.
Mmm!Jag älskar vårrullar! Har aldrig gjort egna så det var inte så dumt med ditt recept.
Ha det bra
kram Lily
Re: Melissa
Inga problem...säker att titta många gånger. Kul att läsa och jag svarar och kommenterar på allting. Sån ska man göra när man bloggar.
Hoppas du kommer för mer titten med hos mig. Ha en bra kväll,
//chie
http:pikitinianos.blogspot.com
Verkligen, söta vovve du har. Sån skulle jag ha om gubbe min är inte allergiker. Jag är avundis till ngn som har husdjur, men sånt är livet.
Jo, man kan göra en egen deg om man är glutenallergiker. Min kompis son är glutenallergiker så, hon gjorde egen deg och voilá, Oscar kunde äta vårrullar som han älskar.
Tack att du kom förbi och hoppas många titten mer och detsamma här.
Ha en skön kväll.
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com
Re: Eva
Jätte kul att du kom och hälsa direk. Säg till om du behöver hjälp om vårrullarna.
Ha en kul dag i Spanien.
Kram till alla,
//chie
Re: Lily
Kul att du hitta direkt hos mig. Behöver du hjälp med receptet, säg bara till!
Ha en skön kväll,
//chie
http://pikitinianos.blogspot.com
Åh, vad gott. Trots att jag lagar väldigt mycket mat har jag inte prövat på att göra egna vårrullar. Brukar ibland laga kinesisk mat. Vid tillfälle ska jag testa ditt recept!
hej o tack för besöket hos mig!
jag köpte vårrullepapper redan i somras, men har inte kommit mig för att pröva dem ännu. men nu vet jag ju vilket recept jag ska använda, tack :)
Nu vet du vad ska du göra härnäst!
Kul...
Ha en underbar kväll
http://pikitinianos.blogspot.com